Information inför ditt besök på testcentret

Ditt besök på EpiHealth testcenter tar ungefär 45 minuter. I samband med besöket behöver du styrka din identitet och vi ber dig därför ta med ett giltigt ID-bevis. Du kommer att signera ett samtycke om deltagande i EpiHealth. Samtycket kan du ladda ner här. Vid besöket på testcentrat är det mycket viktigt att du kommer fastande. Med fastande menar vi att du inte ska äta eller dricka något annat än vatten sex timmar innan provtagningen. Tag din medicin som vanligt. Om du är diabetiker gäller särskilda föreskrifter, vänligen läs mer om det här:

För diabetiker

Vid besöket på testcentrat är det mycket viktigt att du kommer fastande. Enda undantaget från regeln om fasta är om du är diabetiker och tar insulinsprutor. Ta då ditt insulin och ät frukost som vanligt. Är du diabetiker med endast tablettbehandling och inte tar insulin, ombeds du fasta och inte ta några diabetestabletter just denna morgon. Tag all annan medicinering som vanligt.

Bekväma kläder gör ditt besök enklare

För att mäta vikt och andel fett i kroppen behöver man vara barfota och för att mäta blodtrycket behöver överarmen vara bar – för din egen bekvämlighet använd därför passande klädsel.